Beauty for Everyone is gespecialiseerd in medisch pedicure.

Als je een medische aandoening hebt zoals diabetes, reuma, neuropathie etc. dan is het heel belangrijk om de voeten goed te laten verzorgen.

Diabetische voet

Voetverzorging is van groot belang voor mensen met diabetes. 1 op de 4 diabetespatiënten krijgen vroeg of laat te maken met voetproblemen.
Ook wanneer er (nog) geen voetklachten zijn is het verstandig om een aantal keren per jaar voor een controlebehandeling naar een medisch pedicure te gaan. De medisch pedicure heeft als belangrijke taak het voorkomen van voetproblemen. Wij adviseren ook om dagelijks je voeten te controleren op eventuele huid beschadigingen. Als je minder goed ziet is het verstandig om de controle door iemand anders te laten doen.

De voeten van mensen met diabetes zijn vaak extra kwetsbaar omdat:

– De doorbloeding van de bloedvaten van de voeten en de benen minder kan worden
– Het gevoel in de voeten kan verminderen of uitvallen
– De stand van de voeten en tenen kan veranderen
– De huid gevoelig is voor wondjes en schimmels
– De nagels kunnen verdikken en vervormen

De beste manier om voetproblemen te voorkomen, is ervoor te zorgen dat de suikerspiegel in uw bloed goed onder controle is. Een hoog glucosegehalte kan na verloop van tijd leiden tot:

– zenuwbeschadiging en gevoelsstoornissen (neuropathie)
– vernauwing en verharding van de bloedvaten, slechte doorbloeding (atherosclerose)

Door een slechte doorbloeding zullen wondjes aan je voeten slechter genezen. Wondjes zouden kunnen uitgroeien tot ernstige ontstekingen met in het ergste geval een amputatie tot gevolg.

Reumatische voet

Ook bij reuma is een goede en vooral voorzichtige behandeling belangrijk.
Een handdruk kan bij deze mensen al pijn doen. Die pijn is ook vaak aanwezig in de voeten. De voeten kunnen gevoelig en/of pijnlijk zijn door ontstekingen, slijtage (artrose) en/of standsveranderingen. Dat gaat vaak samen met allerlei voetproblemen.

Het is beter om rustig in beweging te blijven, dan de aangedane gewrichten helemaal te ontzien. Zorg voor afwisseling tussen verschillende activiteiten en houdingen. Wij adviseren om lichtgewicht schoeisel te dragen met klittenband en zacht leer zonder stiknaden om druk plekken en irritaties te voorkomen. Het is verstandig om eens in de zes weken uw voeten te laten behandelen.

Als reumapatiënt kun je ook last krijgen van veranderingen van de nagels, eelt en likdoorns. Een medisch pedicure kan deze klanten helpen door eelt en likdoorns te verwijderen en de nagels goed te behandelen. Deze geven namelijk extra pijn en veroorzaken een ander looppatroon.

Likdoorns en eelt worden vaak veroorzaakt door:

– De veranderende stand van de voeten en tenen
– Het weefsel onder de bal van de voet dat dunner wordt of verschuift
– Schoenen die niet goed (meer) passen

Ook kunnen de volgende nagelafwijkingen voorkomen:

– Verkleuringen
– Verdikte of juist extreem dunne nagels
– Brokkelige nagels
– Eeltvorming onder de nagels
– Ruwe, ondoorzichtige, brosse en gespleten nagels (schuurpapiernagels)

Naast het verwijderen van likdoorns en eelt kunnen deze plekken (tijdelijk) drukvrij gelegd worden met speciale materialen. Hiermee wordt de aangedane locatie ontlast.

Oudere voet

Veel mensen worden wat minder mobiel naarmate ze ouder worden. Een goede voetverzorging is heel belangrijk omdat er allerlei voet problemen kunnen ontstaan door het ouder worden. De huid is kwetsbaarder en de voetstand kan veranderen. De kans op beschadigingen en infecties wordt groter.

Al na het veertigste levensjaar vertraagt de nagelgroei en verandert ook de conditie van de nagel. Dit kan leiden tot:

– Ribbels op de nagelplaat
– Verkleuringen en/of verdikkingen
– Brokkelige nagels

Het ouder worden kan samen gaan met slijtage of verstijving van de gewrichten, afname van het vetpolster van de voeten, vaatproblemen, neuropathie en oedeem. Deze kenmerken kunnen directe klachten aan de voeten veroorzaken zoals:

– Pijnklachten
– Vorming van eelt en likdoorns
– Verhoogd risico op schimmelnagels
– Standsafwijkingen aan de voet

Wij adviseren om geen sloffen of pantoffels te dragen maar stevige stabiele schoenen zodat de kans op vallen kleiner wordt. Zorg ervoor dat je de voeten goed blijft bewegen zodat de bloedsdoorstroming op gang blijft.

Nagelbeugeltechniek

De nagelbeugel is bedoeld om ingroeiende teennagels te behandelen en te begeleiden tijdens het groeien. De nagelbeugel wordt op de nagel geplaatst waarbij de nagelbolling wordt verminderd tijdens de groei en het verlicht de pijn.

Als de beugel eenmaal is bevestigd groeit deze met de nagel mee en na verloop van tijd groeit deze eraf. Wel is regelmatige controle van je nagelbeugel door de pedicure noodzakelijk. In sommige gevallen kan het noodzakelijk zijn deze behandeling meerdere keren te herhalen omdat de nagel veel weerstand biedt.

Nagel reparatie

Een nagel reparatie is een techniek waarbij de natuurlijke nagel gedeeltelijk door gel wordt vervangen of opgevuld. Gel voelt natuurlijk aan en past perfect bij de natuurlijke nagel.

Waarvoor kan een nagel reparatie gebruikt worden?

– Het vervangen van een stuk ontbrekende nagel
– Corigeren van vervormde nagels
– Het kan ook gebruikt worden als beschermlaag voor beschadigde of gescheurde nagels
– Versterking van zwakke nagels

Een gelnagel kan gewoon gelakt worden net als de natuurlijke nagel. Een gelnagel is goed toe te passen bij zowel mannen als vrouwen.

Orthese

Een orthese wordt met de hand gemaakt, een orthese is van siliconen. Om een goed passende orthese te maken wordt er voor het maken van de orthese een voet onderzoek gedaan. Hierbij wordt er gekeken wat mogelijk is. Een orthese wordt vaak gebruikt om de druk weg te halen van een likdoorn op of tussen de tenen.

In het begin kan het zijn dat je moet wennen aan de orthese geef je voeten de tijd. Bouw het gebruik rustig aan op, begin bijvoorbeeld met een half uur per dag.
Normaal gesproken moet je na 1 tot 2 weken gewend zijn. De orthese mag geen pijn doen of blaartjes veroorzaken. Als je last blijft houden van de orthese dan wordt geadviseerd om contact op te nemen. ’s Nachts hoef je de orthese niet te dragen. De orthese blijft het beste zitten met sokken en dichte schoenen.

Antidruktechniek

Antidruktechniek wordt gebruikt om pijnlijke plekken tijdelijk te ontlasten door middel van vilt en andere beschermende materialen.

Deze techniek kan gebruikt worden voor:

– Pijnlijke drukpunten op of onder de voeten en/of tenen
– Eeltvorming
– Likdoorns

Wratten behandeling met de CryoPen

De nieuwste technologie om wratten effectief te behandelen is met de CryoPen.
Met de komst van deze pen kunnen de meeste wratten nu snel en succesvol worden verwijderd.

Wat is de CryoPen?

Cryotherapie met de CryoPen is een algemeen erkende methode voor het behandelen van wratten. Door bevriezing vindt weefselbeschadiging plaats, het bevroren huiddeel sterft af en wordt vervangen door een nieuwe gezonde huid. Er is geen nazorg nodig omdat er geen blaren of wonden ontstaan. Meestal zijn 2 tot 3 behandelingen genoeg om een succesvol resultaat te behalen. Om de wratten succesvol te behandelen moet er in de meeste gevallen eerst eelt worden verwijderd.